Voorgesteld

< Terug naar homepage

Rolling Piano (voorgesteld)

Idee: Nicholas Calder

Het idee:
Het idee is om een rijdende piano te maken die we iedere dag op een andere plek in de stad Tilburg zullen neerzetten. Het idee lijkt veel op “play me i’m yours” alleen dan kiezen we ervoor om één piano gemakkelijk verplaatsbaar te maken en deze in verschillende plekken van Tilburg
neer te zetten. Enerzijds willen we de stad leuker en gezelliger maken doordat men zich muzikaal kan uiten op een piano en tevens zal het verschillende plekken in Tilburg aandacht geven (denk hierbij aan binnenpleinen, parken, terrassen, evenementen etc).
De rol van cultuur:
Onze stad Tilburg wil zich profileren als een cultuurstad vol kunstinitiatieven en kunst. Alle muzikale opleidingen (rockacademie, conservatorium), festivals (mundial, incubate, draaimolen) en kunstinitiatieven (play me i’m yours) worden met open armen ontvangen en met gepaste trots over gepraat wanneer men spreekt over Tilburg cultuurstad. Muziek verbroedert en deze publieke openbaring zal voor verbroedering binnen de stad zorgen. Dit project sluit dus naadloos aan op cultuur door al deze facetten te verbinden met elkaar. Hoe gaaf is het om de eerste stad in NED te zijn met een
“rolling piano”.

Wat is het resultaat dat je wilt bereiken:
We willen Tilburg vooral een leukere en gezelligere stad maken om in te wonen. Dit project zal delen van
Tilburg in het zonnetje zetten en ons muzikaal en cultureel verbroederen.

Welke hulp heb je daarbij nodig:
Steun en financiering van de gemeente om dit “kunstproject” te bewerkstelligen
Wat zijn de kosten: geschatte kostenraming:
– Piano (E2500,-)
– Makkelijk verrijdbaar maken (E5000,-)
– Opslag (E1000,-)
– Arbeid verplaatsen piano naar locatie (E1500,-)
TOTAAL: E10.000,-

Echter denk ik wel dat door de hulp van de gemeente en goodwill we een hoop zaken goedkoper kunnen doen. Evt door een donatie van een piano of een opslagplek. Daarnaast evt een bepaalde groepering verantwoordelijk maken voor de verplaatsing hiervan zou ook veel kunnen schelen.
Opmerkingen en aanvullingen:
Bij de Awesome foundation in Tilburg heb ik gepitched voor een piano op Centraal Tilburg. Hierbij heb ik helaas op 1 stem na geen E1000,- euro gewonnen om dit uit te kunnen voeren. Dit kwam vooral doordat de NS pertinent tegen een piano blijkt te zijn (door het te lage plafond en de te kleine ruimte) waardoor men zich niet kan onttrekken aan de piano.

We hebben een facebookpagina aangemaakt om steun te verkrijgen vanuit de bewoners van Tilburg en binnen no time hadden we bijna 1000 stemmen. We ontvangen enorm veel steun vanuit Tilburgers dat ze zo’n project hartstikke mooi zouden vinden en een enorme verrijking voor de stad.
We hebben nu een aantal gesprekken gehad met de gemeente en de NS en aangezien de NS niet wil toegeven, heb ik een nieuw idee bedacht om de NS te omzeilen en alsnog een piano in Tilburg te kunnen verkrijgen (denken in oplossingen).

Alle projecten uit de categorie "voorgesteld"