Voorgesteld

< Terug naar homepage

Muziekkiosk Reeshofpark (voorgesteld)

Het idee: Laat een aantal kunstenaars een ontwerp maken voor een overdekt muziek/theater/beeldende kiosk/podium. Dit zal op moeten gaan in de natuur van het Reeshofpark, een hangplek voor muziek-liefhebbers, theaterfanaten, jeugdige praters, oudere filosofen en dichters maar ook beeldende kunstenaars. Ieder die zich graag willen laten zien op deze plek en workshops gaat geven aan een Reeshofbewoners die daar behoefte aan heeft. Zo zoeken we elkaar op, werken samen, maken pezier elk seizoen van het jaar.

De rol van cultuur: De cultuur verbindt, verbroedert, participeert met haar vele gezichten. Het ontwerp verbindt cultuur en natuur. De plek wordt elk seizoen van het jaar het middelpunt van plezier, onderlinge verlangen om presenteren, start van vele inspirerende projecten. Eindelijk een bühne om de Reeshof in al zijn variatie en diversiteit te laten zien.

Wat is het resultaat dat je wilt bereiken: Cultuur en natuur in stadsdeel de Reeshof een gezicht geven. Ook dit stadsdeel een culturele geschiedenis te geven waarin we ons als bewoners allemaal herkennen.

Welke hulp heb je daarbij nodig: Kunstenaars die dit idee kunnen vertalen in een prachtige natuurlijk, cultureel ontwerp. Bouwers die dat idee vorm kunnen geven. Bewoners die met elkaar deze plek een identiteit willen geven. Culturele makers aansporen om mee te doen en te zorgen voor free programmering. Wijkondernemers die een cultureel gat zien waar ze in mee willen participeren zodat het plan de komende jaren onderhouden wordt door ons allemaal en niet afhankelijk is van subsidie. Scholen die met de kinderen educatieve handarbeid willen geven

Wat zijn de kosten: Opstartkosten betreft het maken van een muziekkiosk maar dat zal sterk afhankelijk zijn van het ontwerp dat de kunstenaars ons voorleggen. Het moet duurzaam zijn, tegen een stootje kunnen, opgaan in de omgeving van het park, multifunctioneel, grappig, indrukwekkend, imponerend klein of groot. Het moet scholen, bedrijven cultuurmakers uitnodigen om er te willen zijn!

Wie wil deze uitdaging aangaan? Kosten starten geschat wel bij 30000 euro maar kan zo maar meevallen bij goed doordachte ontwerpen en de wil om iets moois neer te zetten in ons eigen Reeshofpark.

Jos de Roos
LaRosaCultura

Alle projecten uit de categorie "voorgesteld"