Gerealiseerd

< Terug naar homepage

Bels Lijntje (gerealiseerd)

Het is een feestelijk jaar voor Bels Lijntje. Om te vieren dat dit pad al 150 jaar bestaat krijg het een verfrissende opknapbeurt. Deze oude spoorweg wordt tegenwoordig door veel reizigers gebruikt als fietspad tussen Tilburg en Turnhout. Om de omgeving een oppepper te geven zijn bewoners met het initiatief gekomen om het viaduct waarmee de fietsers Tilburg binnenkomen aan te pakken. Om die taak op zich te nemen zijn afgestudeerde kunstenaars opgeroepen om een ontwerp te bedenken dat de omgeving tot zijn recht laat komen en de identiteit laat spreken.

Een aantal ontwerpen voldeden aan de eisen die werden gesteld, maar uiteindelijk kan er maar één ontwerp werkelijkheid worden. Jori van Boxtel is de gelukkige die begin augustus mag gaan beginnen met het aanbrengen van het kunstwerk.

De omgeving is op natuurlijke wijze in het ontwerp geïntegreerd en laat de fauna van Bels Lijntje op creatieve wijze terugkomen. Zowel de route van Tilburg naar Turnhout als van Turnhout naar Tilburg wordt in beeld gebracht zodat reizigers van beide kanten het kunstwerk kunnen aanschouwen. De V-vormige muren staan symbool voor de Verbinding die dit kunstwerk wil uitstralen. Het verbindt gebieden, tijdsgeesten, mens met natuur, mensen met elkaar, mensen en geschiedenis, en als laatst de omgeving met de natuurlijke omgeving.

Namens de initiatiefnemers: gefeliciteerd! Lees er hier meer over in de Tilburgse Koerier!

Alle projecten uit de categorie "gerealiseerd"