Uitzichttoren: de einduitslag

Ongeveer 5 maanden geleden is het project van de uitzichttoren gestart. Ondertussen heeft de lente plaats gemaakt voor de winderige herfst en hebben we in de tussentijd meerdere fases doorlopen die hebben geleid tot één winnaar. Meer dan 1000 Tilburgers hebben in de afgelopen tijd hun stem uitgebracht op hun favoriete ontwerp. Het winnende ontwerp is Een Lus in het Landschap van Elena Lledo. Gefeliciteerd!

‘We wilden alle Tilburgers de kans geven hun stem uit te brengen. Niet alleen de stad heeft de afgelopen maanden de moeite genomen om te kiezen uit de vijf ontwerpen, ook de omwonenden hebben in grote aantallen hun stem uitgebracht’, aldus wethouder Mario Jacobs van Groen, Natuur en Landschap: ‘Het winnend ontwerp geeft een extra impuls aan het gebied en zorgt voor een verbinding tussen de gebieden Koningshoeven en Moerenburg’.

Een lus in het Landschap vormt een sierlijke verbinding tussen de stad en de natuur. De uitzichttoren wordt een schakel tussen de gebieden Koningshoeven en Moerenburg.

‘Tilburg verdient het om als voorloper van kunst in de openbare ruimte opnieuw die rol te pakken met cultuur in het publieke domein,’ aldus Marcelle Hendrickx, wethouder van Cultuur. ‘We doen dat vanuit de kracht van Tilburg, vanuit de stad zelf, met een inspirerende blik en vernieuwende verbindingen. De uitkijktoren in Moerenburg is daar een perfect voorbeeld van: een initiatief gedragen door de stad, waaruit een tastbaar resultaat is gekomen

De komende maanden zal Elena Lledo de feedback van de gemeente Tilburg, Rijkswaterstaat en Cupudo verwerken en een definitief ontwerp presenteren. Als alles loopt volgens plan is het de bedoeling dat deze fase eind dit jaar wordt afgerond zodat er daarna begonnen kan worden aan de realisatie van de uitzichttoren.

Bekijk hier het ontwerp.

0 reacties

Reageer op dit idee

Meedoen aan de discussie?
Voel je vrij te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *