Tuinstraat

Idee: Stichting Straat

Achter elke hoek schuilt een nieuw verhaal. Stichting Straat vertelt al sinds 2003 deze verhalen en laat straat-, wijk- en stadsbewoners opnieuw kennis maken met de straten waar ze dagelijks doorheen lopen. Dit project laat licht schijnen op de historie van de straat en de omgeving door middel van o.a. architectuur, stadsnatuur, industrieel en religieus erfgoed, bewoners-beleving, monumenten en meer. Stichting Straat zorgt dat iedereen die wil een bijdrage kan leveren en daardoor betrokken wordt bij het project. Samen met bewoners, instellingen, scholen, kunstenaars en anderen laten ze de straten leven.

In april is het de beurt aan de Tuinstraat en de omgeving, met als hoogtepunt de tweedaagse belevingstocht ‘Het verhaal van de Tuinstraat’. Op 20 tot 22 locaties in en rondom de straat wordt er toneel gespeeld, muziek gemaakt, poëzie voorgedragen, gezongen, een hoorspel opgevoerd of een film vertoond. De bezoekers van het evenement worden actief betrokken bij deze activiteiten en spelen zo een rol in het verleden van de Tuinstraat. ‘Verbinding’ staat tijdens dit project centraal: het verbinden van burgers, amateur- en professionele kunst, verschillende kunstvormen én het verleden, heden & toekomst.

Stichting Straat geeft zelf al een voorproefje van hoe het eruit zal zien:

Een veilinghuis voor gevoelige zaken, de menselijke machine in de textielfabriek, de geboorte van kunststroming De Stijl, doorverbonden worden in het eerste Tilburgse telefoonkantoor, personages uit de Prent van de Week, vakbondshistorie als choreografie, opstandige droogkappen bij de kapper, een joods gezin wachtend op het noodlot, vreemde passanten, verrassende etalages, toepasselijke lekkernijen…

Informatie Het verhaal van de Tuinstraat

Het evenement start op zaterdag 29 april, van 16:00 tot 20:00. De volgende dag, op zondag 30 april, is de Tuinstraat opnieuw te bezoeken van 14:00 tot 18:00.

 

0 reacties

Reageer op dit idee

Meedoen aan de discussie?
Voel je vrij te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *