,

Stadstraat 013

Idee: Pia van den Berg

Een straat zoals vele straten maar uniek door zijn eigen verhaal: de Stadstraat. Pia van den Berg kijkt verder dan de stenen, de stoep en de huizen; zij gaat opzoek naar het verhaal. Wie kijkt naar het verleden kan veel leren over het heden. Dat is de verbinding die van den Berg wil maken. Met dit project wil ze mensen bewust maken van de omgeving waar ze dagelijks hun tijd in doorbrengen. Door middel van kunstzinnige activiteiten worden de verhalen van vroeger vertaald voor de mensen van nu. Samen met de huidige en oud-bewoners verzamelde van den Berg verhaal na verhaal en foto na foto.

Het project bestaat uit verschillende onderdelen. ‘De Kennis’ waarbij verleden, heden en toekomst worden gecombineerd doormiddel van een expo, een zoektocht en een boek. De elementen verbinden architectuur, feiten en verhalen tot één geheel. ‘De Beleving’ bestaat uit een route met optredens door de Stadstraat en vond afgelopen weekend plaats. ‘De Vernieuwing’ is voor wie meer wil weten over de Stadstraat en in het bezit is van een smartphone, want er is een app beschikbaar met een virtuele vertelling.

Op de Oude Dijk is een 18 meter lange muurschildering te zien met daarop 15 personen uit de Stadstraat die worden gezocht. Twee hiervan zijn inmiddels gevonden. Tot en met 3 juli kan je deze muurschildering bekijken.

Afgelopen zaterdag werden de huiskamers en tuinen van de Stadstraat omgetoverd tot podia waar de verhalen van de straat werden uitgebeeld in dans en spel. Voor één dag waanden de bewoners zich in de Stadstraat van 1900-1950.

Foto’s ‘De Beleving’:

 

0 reacties

Reageer op dit idee

Meedoen aan de discussie?
Voel je vrij te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *