Passage Bels Lijntje

Idee: Stefan Jansen

Al jaren is de spoorverbinding Bels Lijntje een begrip. Via deze weg tussen Tilburg en Turnhout gaan mensen elke dag van A naar B. Sinds 1990 wordt deze route niet meer gebruikt als spoorweg, maar als fietspad die de steden met elkaar verbindt. Dit jaar bestaat Bels Lijntje 150 jaar en om dat te vieren krijg dit bijzondere stuk een opknapbeurt. Elke dag wordt het fietspad intensief gebruikt en door de jaren heen heeft dat zijn weerslag gehad op de omgeving. De passage van Bels Lijntje is een belangrijk element, want het vormt de poort van Nederland naar België en omgekeerd. In samenwerking met o.a. Cupudo wordt de poort van de passage verfraait zodat het een warm welkom is voor alle passanten. Door middel van dit project wordt de kwaliteit van de openbare ruimte versterkt, de beleving van de fietsers vergroot, de identiteit zichtbaar en krijgt Bels Lijntje een poort die het verdient.

Voor dit project worden beginnende, net afgestudeerde kunstenaars uitgedaagd om met hun creativiteit een passend ontwerp te bedenken. Zo krijgen deze starters de kans om hun portfolio op te bouwen in hun beginnende carrière. Ook worden wijkbewoners bij het project betrokken, waardoor het echt een collectieve prestatie is.

1 oktober 2017 staat de feestelijke onthulling van de passage op de agenda, tijdens de 150 jarige verjaardag van de route.

0 reacties

Reageer op dit idee

Meedoen aan de discussie?
Voel je vrij te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *