De Stijl in Tilburg

Idee: Tine van de Weyer, Veerle Sleegers, Ingrid Luycks en Museum de Pont

Dit jaar bestaat de kunststroming ‘De Stijl’ 100 jaar! In Tilburg wordt dat gevierd met het evenement: Van Mondriaan tot Dutch Design 2017. Het is niet opvallend dat Tilburg hierbij stil staat, want in deze plaats ligt de geschiedenis en het ontstaan van de Stijl. Cupudo zal meewerken aan de identiteit van het event en de soirees.

Soirees

De hoofdrolspelers van de Stijl zijn Theo van Doesburg, Anthony Kok en Maurice Manheim, woonachtig in of rond Tilburg. Allemaal mannen met kunst in hun vingers en in hun hoofd. Theo van Doesburg ontwikkelde het idee voor een nieuw tijdschrift, wat later de Stijl zal worden. Anthony Kok hielp hem hierbij en samen hebben ze veel uren denkend en pratend doorgebracht. Het tijdschrift ‘de Stijl’ werd een verbindende factor tussen verschillende gelijkgestemde kunstenaars.

Kok schreef klankgedichten die later ook in het tijdschrift gepubliceerd werden. Ook begon hij met het verzamelen van kunst en het organiseren van bijeenkomsten, de zogenoemde soirees. In samenwerking met Museum de Pont worden deze soirees opnieuw georganiseerd voor inwoners en bezoekers.

Aankomende evenementen:

Soiree 3 – november 2017: The Future is Female

Soiree 4 – december 2017: Het Zuidelijk Toneel ‘Expeditietheater’

Soiree 5 – maart/april 2018: MIJN STIJL

Soiree 6 – voorjaar 2018: UP TO YOU

Stadswandeling – 27 mei en 3 juni 2018:

De Stijl in Tilburg

Voor alle informatie over De Stijl in Tilburg kan je hier de brochure inzien. Het programma is hier te bekijken.

 

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] in zijn geboortestad extra aandacht verdiende. Afgelopen 9 april kon men in Tilburg genieten van evenementen en soirees in de vorm van de Stijl, waar CuPuDo met veel plezier aan heeft […]

Reageer op dit idee

Meedoen aan de discussie?
Voel je vrij te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *