,

Bomen van het Wilheminakanaal

In 2014 is een project gestart voor de verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal nabij stadsdeel de Reeshof. Ter voorbereiding van deze werkzaamheden is langs een gebied van enkele kilometers aan beide zijden van het kanaal bomen met wortel en tak geruimd. Voor de vele bewoners die het gebied dagelijks bezochten was dit een grote inbreuk op beleving van een stukje natuur.

Peter van Gils kwam vlak na de periode van de boomkap bij het kanaal op het idee om een kunstwerk te laten ontwerpen dat qua materiaal (hout) en positie (nabij het kanaal) de gedachtenis aan dit mooie stukje Tilburg levend zouden kunnen houden. Geheel vanuit het principe van recycling hadden de kunstenaar en ondergetekende het idee om het hout op het sluiseiland (in de opslagloodsen) en van de meerpalen rondom de sluis constructies te maken die zouden verwijzen naar de gekapte bomen en de gesloopte sluis.

Lees hier zijn hele verhaal.

1 reply
 1. René van Hulst
  René van Hulst says:

  Een idee wat zich leent om uit te werken tot een iconisch kunstproject.
  Een unieke combinatie van het onderstrepen van de historie van de plaats, het verbinden met moderne technologie
  (on-demandvverlicht fietspad) en een rijk geschakeerde groep stakeholders die ieder hun belang hebben bij een verbetering van de omgeving na de ingreep van de overheid. Ook kan het idee aansluiten bij andere initiatieven die de kwaliteit van de omgeving
  verbeteren/verlevendigen. Een gesprek met ondernemers in de omgeving kan tot meer betrokkenheid leiden.
  Eerste contacten voor een vervolg-gesprek met onze verkenner Liesbeth Jans zijn gelegd.

  Namens Cupudo
  Rene van Hulst
  Programmamaker

  Beantwoorden

Reageer op dit idee

Meedoen aan de discussie?
Voel je vrij te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *